Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si Ministerul Finantelor analizeaza un sistem de impozitare a persoanelor care au incasat despagubiri foarte mari pentru imobile nationalizate si nu au platit pana in prezent niciun fel de taxe, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Facem eforturi cu cei de la ANRP si cu Ministerul de Finante pentru a gasi sistemul de impozitare pentru cei care au incasat despagubiri in sume foarte mari si nu au platit pana acum niciun fel de taxe", a spus Ponta.

El nu a precizat daca este vorba de toate persoanele care au primit astfel de despagubiri sau doar de cesionarii drepturilor litigioase. La solicitarea MEDIAFAX, presedintele ANRP, George Baesu, a precizat insa ca acest sistem ar urma sa fie aplicat doar pentru cesionari.

Potrivit reprezentantilor ANRP, impozitarea va fi de 16% si aplicata la profitul obtinut de acestia din tranzactia imobiliara, sub forma unui impozit pe profit. In opinia ANRP, sistemul poate fi aplicat deoarece creantele datorate statului se sting doar dupa un interval de cinci ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.