Socialistii europeni, reuniti la Lisabona, au criticat vehement politicile de austeritate, cerand elaborarea unor alternative pentru evitarea crizei sociale ce risca sa afecteze intrega Europa.

"Trebuie sa modificam politicile care sunt pe cale sa devina un obstacol in calea solidaritatii europene", a declarat prim-secretarul Partidului Socialist francez, Harlem Désir.

"Trebuie sa refuzam o confruntare geografica intre sudul si nordul Europei. Este necesar un proiect european comun", a adaugat el.

"Rezultatul politicilor de austeritate este inversul obiectivelor anuntate: recesiunea se agraveaza, somajul explodeaza. Criza economica se transforma in criza sociala din ce in ce mai grava", a subliniat Desir, scrie MEDIAFAX.

"Actuala politica europeana imbolnaveste Europa: fie o schimbam, fie ne omoara", a completat liderul Partidului Socialist din Spania, Alfredo Rubalcaba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.