Producatorul masinilor Mercedes-Benz, a cumparat in Romania, toate actiunile, pe care statul le mai avea, la Uzina Mecanica din Cugir.

Potrivit unor surse, apropiate tranzactiei, nemtii au platit aproape 4 milioane de euro, si vor sa investeasca, inca pe atat, in Ardeal, unde produc de 10 ani piese pentru masini de lux.

"Cazul SC UM Cugir care este o filiala a companiei nationale RomArm, in care a fost vandut pachetul de parti sociale detinut de aceasta uzina catre o societate care apartine partenerului german Daimler", declara Varujan Vosganian, ministrul economiei,

E vorba despre Star Transmissions, infiintata de Daimler impreuna cu statul roman acum 13 ani. Prin vanzarea actiunilor, nemtii raman titularii afacerii de la Cugir. Oficialii Daimler de la Stuttgart nu confirma inca informatiile, anuntate de ministrul economiei, care a dezvaluit astfel secretul bine tinut de premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.