Nita: Vindem doar pachete minoritare la firme din energie; pot fi eficiente si cu management de stat.
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat, vineri, la o dezbatere PSD cu tema "Relansarea economica a Romaniei", ca Guvernul va vinde doar pachete minoritare la companiile din domeniul energiei si ca acestea pot functiona eficient si cu management de stat.

"Multa lume se intreaba daca vom privatiza sistemul energetic national. Nu-l vom privatiza, in totalitate. Vom vinde doar pachete minoritare, pentru ca unele sunt societati de interes national pe care tara asta trebuie sa le pastreze, important este sa le facem sa fie eficiente, chiar cu un management de stat. Sunt societati de care unii si-au batut joc, situatia de la Hidroelectrica, situatia Regiei de Activitati Nucleare, situatia complexului Hunedoara. (...) Vom respecta angajamentele pe care Romania si le-a luat fata de FMI, CE, dar nu vom vinde decat pachete minoritate de actiuni", a declarat Nita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.