Procedura de privatizare a combinatului Oltchim ar trebui sa incepa in luna iunie, afirma ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Craiova, ca in urma cu o zi a primit de la administratorii judiciari evaluarile finale privind datoriile Oltchim, care arata ca unitatea are datorii de 793 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ieri (n.r miercuri) mi-au comunicat administratorii judiciari evaluarile finale privind datoriile Oltchim. Din pacate, Oltchim este recorderul absolut al industriei economiei nationale. Nu a existat nicio companie din industria prelucratoare care sa adune datorii atat de mari - 793 de milioane de euro, o suma enorma. Responsabilitatile pentru aceasta, efective, ale celor care au condus combinatul le-am prezentat. Exista, fireste, si responsabilitati mai largi, ale clasei politice, ale unor reprezentanti ai autoritatilor locale si ale unor reprezentanti ai sindicatelor", a declarat Vosganian.

Ministrul Economiei a mai spus ca Oltchim este "un fel de cutie neagra a crizei de management a proprietatii de stat din ultimii 20 de ani". El a mai precizat ca in luna aprilie se va intruni adunarea creditorilor, iar in luna iunie "ar trebui sa inceapa procedura de privatizare" a Oltchim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.