Banca Europeana pentru Investitii va imprumuta Poloniei in acest an o suma record de 5,5 miliarde de euro pentru reabilitari de drumuri si centrale energetice, precum si pentru constructia unor unitati de management al reziduurilor, relateaza Bloomberg.

BEI a acordat anul trecut Poloniei credite de 4,4 miliarde de euro, contribuind la reabilitarea unei autostrazi intre Varsovia si Vroklav si la modernizarea unor retele de distributie a electricitatii. Anul trecut, Polonia a atras jumatate din imprumuturile acordate de BEI celor 12 state nou intrate in Uniunea Europeana, potrivit institutiei financiare.

Potrivit MEDIAFAX, finantarea se va mentine anul viitor la nivelul celei din 2013, a declarat joi vicepresedintele BEI, Anton Rop, intr-o conferinta de presa.

Imprumuturile acordate Poloniei pentru proiectele in domeniul energiei, care au reprezentat 13% din total in 2012, aproape se vor dubla, la circa 1 miliard de euro, a aratat Rop.

BEI, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Mondiala au anuntat in noiembrie anul trecut ca vor sustine statele est-europene cu finantari de 30 de miliarde de euro, in urmatorii doi ani, pentru a le proteja de criza din zona euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.