Federatia Industriei Hoteliere din Romania este singura organizatie care se opune introducerii impozitului forfetar, sustine Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mentionand ca nu se urmareste introducerea unei taxe in plus.

Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si proprietarul lantului hotelier Continental, a declarat marti ca introducerea impozitului forfetar nu ar fi decat o taxa in plus pentru hoteluri si pensiuni, stimuland evaziunea si munca la negru, scrie MEDIAFAX.

"Studiul pe care il face ministerul se bazeaza pe date statistice, dar si pe experienta altor tari. Recent, am avut o intalnire, in Franta, cu Ministrul Turismului si am putut constata ca cei din domeniul hotelier au taxe cu atat mai mari, cu cat au gradatie superioara si capacitate mai mare. Nu vrem ca acest nou mod de impozitare sa fie povara doar pe IMM-uri si nici nu vrem sa pastram un sistem inechitabil si neetic in domeniul fiscal. Eu nu cred ca un mare hotel poate exista si poate sa faca investitii pentru a ramane la standarde de calitate, fara sa faca profit ani la rand", a adaugat Grapini.

Ea l-a invitat, pe aceasta cale, pe Enache la dialog, pentru a afla argumentele acestuia.

"Sigur, evaziunea nu se poate indeparta printr-un impozit in plus, de aceea nu vrem sa mai introducem un impozit pe care sa-l plateasca tot cei corecti, ci dorim sa inlocuim modul de impozitare"
, conchide Grapini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.