Agentia Nationala pentru Sport le-a rezervat gimnastelor si gimnastilor intorsi de la Campionatele Mondiale ce au avut loc la Aarhus (Danemarca) o primire pe masura. Sportivii nostri au fost intampinati in Salonul Prezidential al aeroportului "Henry Coanda" de presedintele ANS, Gheorghe Florian, care, cu aceasta ocazie, a anuntat ca premiul lui Marian Dragulescu a fost dublat.

Astfel, gimnastul va incasa suma totala de 65.000 de RON, din care 60.000 de RON reprezinta premiul dublat pentru cele doua medalii de aur, iar 5.000 de RON premiul pentru locul patru obtinut in concursul pe echipe. De altfel, fiecare component al echipei masculine va fi recompensat cu cate 5.000 de RON pentru ocuparea pozitiei a patra. La feminin, cel mai mare premiu va reveni gimnastei Sandra Izbasa, care va primi 23.000 de RON, dintre care 10.000 de RON pentru medalia de argint la barna, 8.000 de RON pentru medalia de bronz la individual compus si 5.000 de RON pentru locul patru ocupat in concursul pe echipe. La fel ca la masculin, fiecare componenta a lotului feminin va fi recompensata cu cate 5.000 de RON.

"Ocupand locul secund pe natiuni la Campionatele Mondiale de la Aarhus, gimnastica romaneasca si-a mentinut pozitia de prim-plan in ierarhia internationala, in conditiile in care, exceptand China, nici Rusia si nici SUA, forte recunoscute, nu au mai urcat pe treapta de sus a podiumului. Marian Dragulescu si Sandra Izbasa au fost liderii actualelor echipe, situate pe locul 4 din peste 60 de natiuni participante, ceea ce ne ofera incredere pentru viitor. De altfel, in ansamblu, cred ca toti au avut o prestatie multumitoare pentru momentul acesta, in conditiile in care au aparut si nume noi, si exercitii schimbate, si un nou cod de arbitraj", a declarat conducatorul ANS.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.