Ambasada nigeriana de la Bucuresti a expediat o scrisoare autoritatilor sportive din tara africana, prin care le acuza in termeni duri pentru organizarea meciului de la Bucuresti

Ecourile tentativei de meci amical dintre Romania si Nigeria continua in presa africana, desi au trecut aproape doua luni de la acest eveniment. Publicatia nigeriana "Daily Independent" a intrat in posesia unei scrisori, expediate de Ambasada Nigeriei la Bucuresti catre forul sportiv din tara africana, in care federatia nigeriana (NFA) este avertizata sa fie pregatita sa raspunda acuzatiilor pentru modul cum a tratat evenimentul sportiv din Romania, ceea ce a facut ca o intreaga natiune sa se umple de rusine.

Scrisoarea nigeriana

"Demonstratie de incompetenta si ineptie a autoritatii fotbalistice nigeriene", a fost titlul scrisorii expediate de la Bucuresti. Diplomatii nigerieni au mai scris ca incompetenta a devenit si mai clara dupa ce oficialii au imprimat numerele pe tricourile fotbalistilor in capitala Romaniei.

FRF, care la rindul ei a avut probleme cu transmisia tv si contractele cu sponsorii, a trimis inca de pe 17 noiembrie 2005 o scrisoare de protest la FIFA, prin care solicita luarea unor masuri impotriva NFA, pentru neglijenta de care a dat dovada cu ocazia meciului amical Romania - Nigeria. In adresa semnata de secretarul general Adalbert Kassai, FRF a sustinut ca a facut totul pentru ca partida cu Nigeria sa se dispute in conditii normale, dar a precizat ca, din cauza federatiei nigeriene, a fost nevoie ca partida sa fie aminata.

FIFA nu a raspuns

Protestul Federatiei Romane de Fotbal, dupa terminarea meciului cu Nigeria, a ramas fara raspuns deocamdata. Cristian Bivolaru, fost secretar al FRF pe probleme internationale, a declarat ieri ca "pina la inceputul lui decembrie, cind am lucrat eu in federatie, FIFA nu trimisese nici un raspuns la protestul nostru". Florin Prunea, actualul director al Departamentului International, a precizat ca un semnal de la FIFA in aceasta problema va sosi cel mai tirziu la inceputul lunii februarie. "Au dreptate cei de la Ambasada sa ii critice pe sefii NFA", a spus Prunea.

Bizareriile meciului

* Fluierul de start s-a auzit cu o intirziere de peste o ora, deoarece nigerienii nu aveau 11 jucatori. Pentru a avea si rezerve, a fost convocat de urgenta si Abiodun, de la FC National;

* Echipa a fost condusa de pe margine de al doilea antrenor secund, selectionerul fiind ocupat cu echipa de club;

* Primii jucatori sositi in Romania au fost cazati in camere alaturate, dar, cu toate acestea, nu au stiut decit la ora meciului ca vor evolua in aceeasi reprezentativa;

* Oaspetii au venit echipati in sandale, desi la Bucuresti ploua;

* Au mincat toate bomboanele de la receptia hotelului Intercontinental;

* Si-au inscriptionat numerele de pe tricouri la magazinul Unirea;

* Capitanul, venit din Austria, s-a echipat in masina, intre aeroport si stadion;

* Pentru a evita plata unor daune de 150.000 de dolari, antrenorul era pregatit sa intre pe gazon;

* Desi se vindusera o parte din bilete, pentru a nu se juca fara public, din cauza decalajului, intrarea a fost lasata libera.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.