Tehnicianul Oleg Protasov a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Berlin, ca Steaua se pregateste sa mearga mai departe fara el si a afirmat ca este foarte multumit ca a pregatit o echipa din Romania.

Protasov: "Sigur ca am un regret ca plec, dar asta este viata. Echipa se pregateste sa mearga mai departe fara Protasov, iar Protasov sa munceasca in alta parte. O sa vina momentul sa semnez contractul cu Dnepr si in functie de problemele de efectiv, prima echipa la care o sa ma gandesc de unde sa ma intaresc va fi Steaua".

Intrebat daca il va lua pe secundul Stefan Stoica in Ucraina, Protasov a raspuns: "Probabil ca nu, aici m-a ajutat foarte mult, dar cred ca antrenorul secund trebuie sa aiba o relatie speciala cu jucatorii, sa vorbeasca cu ei, aici in Romania a reusit, dar in Ucraina ar fi mai greu".

Tehnicianul ucrainean a subliniat ca ii doreste mult noroc viitorului antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu. "Nu vreau sa-l invat pe Olaroiu ce sa faca, dar ii doresc sa aiba mult noroc, va avea in maini o echipa buna, sa fie atent ca echipa asta nu este usor de condus, dar cred ca o sa reuseasca", a completat Protasov.

Oleg Protasov a afirmat ca jucatorii stelisti sunt putin relaxati pentru meciul de joi seara. "Echipa este putin relaxata pentru acest meci, un motiv fiind acela ca deja a trecut in primavara europeana. Sper totusi sa nu fie chiar atat de relaxata si sa aratam ca suntem o echipa care joaca bine si sa obtinem un rezultat favorabil. Incerc sa-i tin pe jucatori in priza, le stiu psihologia. Este foarte important sa nu primim gol, asta ar insemna deja un rezultat bun. Hertha ocupa locul cinci in Bundesliga, este periculoasa si are un scop: sa nu piarda sau sa castige. Daca nu vom primi gol, va fi un lucru mare. Hertha joaca bine in aparare si este foarte periculoasa in atac", a spus Protasov.

Oleg Protasov considera ca ar fi avut nevoie ca rezervele sa fie mai puternice. "Am avut putin timp sa schimb tactica, pentru ca jocurile erau unul dupa altul, de asemenea nu am reusit sa schimb sistemul in timpul unui joc, sa ne adaptam din mers daca ceva nu merge bine. Aveam nevoie ca si rezervele sa fie mai puternice", a afirmat Protasov.

Tehnicianul a facut referire si la lunile in care a stat in cantonament in Germania, ca jucator. "Am stat multe luni in cantonamente, am fost si la CE 1988 si imi mai aduc aminte foarte bine despre un turneu din urma cu multi ani, chiar aici pe acest stadion (n.r. stadionul echipei Hertha Berlin) unde intr-un meci am batut echipa lui Maradona, Argentina, cu 4-2, iar eu am marcat doua goluri", a mentionat Protasov.

Intrebat unde se va opri Steaua in Cupa UEFA, Protasov a raspuns: "Nu ar fi corect sa-mi dau cu parerea din moment ce stiu ca plec. Depinde si de tragerea la sorti, dar cu putin noroc poate ajunge departe. Pe teren propriu este foarte puternica, iar cand castigi acasa poti face multe lucruri".

Echipa Steaua va juca, joi, de la ora 21:45, in ultimul meci al grupei C a Cupei UEFA, in compania formatiei Hertha Berlin, aceasta fiind ultima partida a antrenorului Oleg Protasov la conducerea tehnica a formatiei din Bulevardul Ghencea.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.