Presedintele FRF a declarat ca spera ca premierul Victor Ponta sa ii convoace la un moment dat pe toti cei implicati pentru a discuta despre sportul romanesc.

"Sper ca domnul Ponta, om de sport, care a facut de performanta, sa ne convoace la un moment dat pe toti cei implicati (n.r. - in diferite discipline) sa discutam despre sportul romanesc, pentru ca nu exista nicio strategie. Spania a inceput in 1980 o asemenea strategie si dupa 20 de ani au ajuns unde au ajuns. Legislatia este nesustenabila, sunt multe probleme, iar primul ministru trebuie sa isi faca o echipa care sa lucreze 7-8 luni, un an, pentru a face o strategie bine pusa la punct", a spus Sandu, dupa Comitetul Executiv al FRF, potrivit MEDIAFAX.

Mircea Sandu a precizat ca este exclus ca Romania sa organizeze editia din 2020 a Campionatului European.

"Pentru a putea face asta trebuie o decizie politica. Trebuie facute investitii extrem de mari, vreo 20 de miliarde de euro, bani investiti mai ales in infrastructura. Vad ca la noi se tot vorbeste despre autostrazi de cativa ani, insa doar preturile cresc. Am venit ieri de la Budapesta, unde am participat la congresul FIFA si am vazut autostrada de la Ploiesti, pe care mergeau cateva oi. Dar e bine ca macar se merge. Probabil de 2028 vom putea vorbi, cand este posibil ca unmarul participantelor sa creasca pana la 32, iar atunci se poate organiza chiar de catre trei tari", a adaugat presedintele FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.