Licitatia pentru drepturile TV ale meciurilor din Liga I la fotbal i-a oferit o grea lovitura lui Dumitru Dargomir dar si cluburilor care-si fac bugetul in functie de sumele incasate de la televiziuni.

Liga Profesionista de Fotbal a reusit sa vanda doar trei din cele noua pachete de meciuri, la licitatia organizata astazi la sediul LPF. Astfel, postul Digi a cumparat, pentru urmatorii trei ani, prima optiune cu 13,2 milioane de euro, in principiu cel mai important joc al etapei, canalul Dolce s-a ales cu optiunea 2, iar Antena 1 - cu optiunea 8.

Ultimele doua pachete s-au dat cu pretul de pornire, adica 12,9 milioane de euro, respectiv 10,5 milioane de euro, informeaza evz.ro .

Vizibil marcat de aceasta intorsatura a situatiei, Dumitru Dragomir a replicat catre reprezentantii televiziunilor, sugerand ca acestia au premeditat totul: "Mi-ati tras-o de data asta, ati fost mai destepti. Vedem noi cine rade la urma!", informeaza realitatea.net.

In aceste conditii, in fiecare etapa vor fi transmise cate trei meciuri. Celelalte nu vor putea fi vazute la televizor. Totusi presedintele LPF, Dumitru Dragomir, ia in calcul posibilitatea organizarii unei noi licitatii.

Gigi Becali: Sa se reorganizeze licitatia

Trebuia sa puna o clauza prin care sa mentioneze ca daca nu se vand 80 la suta din pachete, sa se reorganizeze licitatia . Noi trebuie sa contestam licitatia, pentru ca a fost o intelegere intre participanti sau sa o boicotam. Poate e mai bine ca s-a intamplat asa, asta poate sa uneasca cluburile. E vorba de viitorul fotbalului romanesc. Daca noi, cluburile, ne intelegem, televiziunile ce mai pot face?", s-a intrebat Becali la Sport.ro.

Porumboiu: Sa nu se transmita meciuri un an, pe urma vom lua bani mai multi

"Vasluiul are pozitia clara, de a nu transmite aceste meciuri daca nu se obtin sumele pe care le-am considerat rezonabile. Ar trebui sa se stabileasca ce meciuri se transmit in optiunile unu sau doi, nicidecum cele mai importante. Nu ar fi o nenorocire daca nu se transmit meciuri un an de zile. Indiscutabil apoi pretul ar fi si mai mare. Pana la urma poate e mai bine. Facem o pauza un an de zile", citeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Iancu: Nici un pas inapoi

Iancu propune organizarea a inca trei licitatii si, dupa fiecare dintre acestea, pretul pachetelor nevandute sa fie crescut cu cate zece la suta, iar la final meciurile nevandute sa nu fie transmise.

Presedintele Timisoarei a declarat: Eu nu voi fi de acord niciodata sa facem un pas inapoi in ceea ce priveste partea financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.