In perioada 2-4 iulie, la Zalau a avut loc prima editie a Cupei Romaniei la Minifotbal - Liga Bergenbier.

Competitia a fost organizata sub egida Asociatiei Romane de Minifotbal (ARM), organizatie care inglobeaza campionatele acestui sport, la nivel judetean si national.

Turneul de la Zalau a fost o reusita din multe puncte de vedere, cele 24 de echipe participante dovedind ca minifotbalul este un sport pasionant, plin de vitalitate si spectaculozitate.

La Cupa Romaniei au venit echipe din toate colturile tarii, jucatorii fiind, in majoritate, fosti fotbalisti profesionisti sau tineri care activeaza in fotbalul amator. Formatiile prezente la Zalau sunt castigatoare ale Cupelor organizate la nivel judetean sau echipe fruntase din campionatele locale.

“Prezenta la acest turneu national a 24 de echipe valoroase venite din intreaga tara demonstreaza ca minifotbalul romanesc este pe un trend ascendent. Astfel proiectele ARM continua sa reprezinte un punct de reper pozitiv pentru sportul de masa romanesc, mai ales in perioada aceasta dificila. In perioada 8-11 iulie ii invitam pe toti iubitorii fratelui mai mic al sportului rege, fotbalul, sa ia parte la regalul minifotbalului romanesc care va avea loc la Cluj sub egida ARM si care va aduce la start campioanele judetene la minifotbal”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal.

O nota aparte a constituit, in acest frumos regal al sportului romanesc, prezenta la competitie a unei formatii care a facut deliciul numerosului public prezent la meciurile care au avut loc pe terenurile bazelor sportive Onix si Fair-Play. Este vorba despre Nationala Artistilor, echipa care a reprezentat Capitala la Cupa Romaniei.

  • Vedetele acestei echipe se numesc Aurelian Temisan, in rolul de portar care nu iarta nimic, Kamara - fundas de care nu trece nicio minge, DJ Moise - mijlocas ofensiv cu rol de coordonator de joc si Andrei - colegul lui Kamara de la formatia Alb si Negru, un atacant letal, cu un deosebit simt al portii.

Artistii au dovedit ca stiu nu numai sa cante si sa joace teatru, ci si sa incante pe terenul de minifotbal. Echipa lor s-a numarat printre cele mai tehnice din turneu, driblingurile si combinatiile superbe pe care acestia le-au reusit in fiecare partida facand intreaga asistenta - si nu numai domnisoarele din tribune - sa aplaude la scena deschisa.
Citeste si:
Nationala Artistilor vine la Zalau
Nationala Artistilor vine la...

Parcursul Nationalei Artistilor a fost mai mult decat onorabil, acestia fiind eliminati din competitie doar dupa executarea loviturilor de la 7 metri, de echipa Stiinta Galati - una dintre cele mai puternice formatii ale minifotbalului dunarean.

  • Cupa a fost castigata de gruparea Cipricom Zalau, dar la capitolul impresie artistica, Nationala Artistilor a invins, fara doar si poate.

De altfel, cele trei zile petrecute de echipa antrenata de compozitorul Mihail Lazar la Zalau au fost presarate de succese si la capitolul admiratoare, frumoasele salajence asediind hotelul unde artistii au fost cazati si tratati cu meritata dragoste.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.