"Eu nu cunosc dosarul in care este implicat Piturca si nu cunosc nici invinuirile care ii sunt aduse. Totusi, nu cred ca este normal ceea ce s-a intamplat pe aeroport. Se putea gasi o alta solutie, puteau procurorii sa mearga la el acasa, sa discute, dar nu asa. Se stia unde a fost si nu era vreun criminal sau cine stie ce infractor ca sa se recurga la o astfel de masura", a declarat Ionut Lupescu.

Au procedat corect procurorii luandu-l pe selectionerul nationalei pe sus din aeroport?

Directorul general al Federatiei a adaugat ca FRF a primit o citatie pe numele selectionerului pe care a trimis-o mai departe la adresa lui Piturca. "Am primit citatia ieri (n.r. miercuri), dar Victor Piturca era plecat la meciul dintre Austria si Serbia si nu a primit-o. Noi am anuntat DNA ca el este plecat si poate de aceea s-au dus la aeroport, dar se putea gasi o alta solutie".

Victor Piturca a fost ridicat, joi, de pe Aeroportul Otopeni, de catre procurorii anticoruptie, care au emis mandat de aducere pe numele sau in dosarul Valiza, deoarcece nu s-a prezentat la audieri. Piturca se intorcea de la Viena, unde a urmarit un meci intre nationalele Austriei si Serbiei, scor1-3, din Grupa 7 din care face parte si Romania.