Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat astazi ca echipa nationala a Romaniei nu mai are sanse sa castige Grupa a 7-a de calificare la CM 2010 daca va pierde partida de sambata cu Franta, dar este convins ca tricolorii sunt capabili sa obtina un rezultat bun.

Ionut Lupescu spune ca un esec al Romaniei cu Franta ar face imposibila castigarea grupei

"Acest meci e important, dar nu decisiv. Daca pierdem meciul cu Franta, sansele de a castiga grupa sunt imposibile pentru ca anul viitor avem meciuri grele. Ar mai ramane locul doi, la baraj. Oricum, o victorie ne-ar pastra intacte sansele de a ne califica la Mondial chiar de pe primul loc", a spus Lupescu la GSP TV.

Oficialul Federatiei a mai precizat ca nu este surprins de faptul ca Piturca a convocat mai multi fotbalisti in premiera. "Am discutat inainte cu Piturca si nu m-a surprins deloc selectia. Oricum nu avea optiuni prea mult. Nu se schimba generatiile prin aceste convocari ale jucatorilor tineri, Piti a dorit sa ia doi jucatori tineri pentru a se acomoda cu nationala, dar si pentru antrenamentele tehnico-tactice. Fata de noi, Franta are doua sau trei nationale puternice, selectionerul de acolo are de unde alegere", a afirmat Ionut Lupescu, potrivit NewsIn.

Fostul international roman considera ca Franta este in continuare favorita la castigarea grupei, desi a avut un start de campanie destul de slab. "Franta ramane favorita grupei, are jucatori la cele mai mari cluburi din Europa, dar nu trebuie sa ne dam batuti. Sper ca publicul sa ne imbarbateze si sa castigam. Nici noi si nici ei nu suntem in cea mai buna forma, dar daca vom fi uniti, sunt sigur ca putem obtine un rezultat bun. Sper ca defensiva sa fie punctul lor slab asa cum s-a intamplat in meciurile cu Austria si Serbia".

Lupescu a mai dezvaluit ca Dorel Stoica de la Universitatea Craiova sau Gabriel Muresan de la CFR Cluj au sanse mari sa joace in fata Frantei. "Muresan sau Stoica ar putea fi trimisi in teren in acest meci. Daca au fost convocati la nationala inseamna ca sunt valorosi, mai ales ca au mai fost la nationala", a opinat acesta.

Partida Romania-Franta, din preliminariile CM 2010, va avea loc, sambata, de la ora 21:40, pe stadionul Farul din Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.