Anchor Group, dezvoltator imobiliar turc, vrea sa faca investitii de 780 milioane de euro in Bucuresti si in Chisinau, cuprinzand si o cladire de birouri de tip A in valoare de 50 de milioane de euro situata langa Plaza Romania.

"Avem proiecte in derulare care totalizeaza investitii de 390 milioane euro, proiecte care includ cele doua mall-uri din Bucuresti, un centru comercial in Chisinau, trei cladiri de birouri in Capitala si proiectul InCity Residences", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul executiv al Anchor Group, Ibrahim Paksoy. Pe langa aceste proiecte, Anchor va mai construi, incepand de anul viitor, trei ansambluri rezidentiale, in Bucuresti, pentru care investitia totala va fi de 390 milioane euro.

APM - o investitie de 50 mil. euro ce va fi gata in 2009

In ceea ce priveste noul proiect Anchor Plaza Metropol (APM) lansat oficial ieri in cadrul conferintei, aceasta este a doua cladire de birouri realizata de catre dezvoltatorul imobiliar turc si este situata pe Bulevardul Timisoara.Paksoy marturiseste ca "noua noastra investitie Anchor Plaza Metropol va fi operationala incepand cu a doua jumatate a anului 2009". Iar "aria construita va fi de aproximativ 55.000 de mp, cladirea de birouri fiind realizata printr-o investitie de 50 milioane de euro", a mai precizat acesta. In cladire vor putea lucra aproximativ 3.000 de oameni.

Cladirea de birouri va avea 12 etaje, iar suprafata inchiriabila este de aproximativ 33,600 mp, cu 3,000 de mp pe etaj. De asemenea, Anchor Plaza Metropol va oferi rezidentilor sai locuri de parcare subterane si exterioare, in conformitate cu standardele internationale. Construirea cladirii a inceput si inchirierile sunt disponibile incepand cu luna martie.Complexul este divizat in trei blocuri, avand un atrium cu acoperis transparent. Cladirea din mijloc contine utilitatile, cu posibilitati de circulare atat verticale cat si orizontale, precum si cu balcoane. Fiecare bloc de birouri are propria identitate si detine un spatiu in cadrul curtii interioare.

Noua cladire ofera toate facilitatile asteptate de la un spatiu de birouri clasa A

Oficialii companiei au marturisit ca au ales aceasta locatie deoarece in aceasta zona traficul este aglomerat in sens invers si toate mijloacele de transport in comun se afla in imediata apropiere.
APM ofera toate facilitatile asteptate de la un spatiu de birouri clasa A precum sistem de securitate si control acces, sistem TV cu circuit inchis, fatada din sticla si lobby cu atrium de 12 etaje, arhitectura si finisaje moderne, lifturi pentru parcarea subterana si pentru servicii, precum si 6 lifturi moderne de mare viteza. De asemenea, cladirea va avea tavan suspendat cu sisteme de iluminare incorporate, pardoseala suprainaltata ce permite diverse posibilitati de cablare, sursa de curent electric si alimentare de rezerva, sistem de control al temperaturii BMS, Internet, date, telefonie si cablu TV, sistem audio pentru zonele de birouri. Alte dotari de care va beneficia aceasta cladire mai sunt: sisteme de alarma pentru incendiu si sisteme automate de stingere a incendiilor, plafoane de 287 cm, mici sali de bucatarie in toate partitionarile cladirii si patru sisteme tubulare de ventilatie.
Conceptul proiectului a fost creat de B Design Architecture, companie cu experienta in proiecte similare, arhitectura a fost realizata de Arhi Group, proiectul structurii de catre Z Group, iar lucrarile de constructie vor fi realizate de Serrom Construction International.

Compania reprezinta unul dintre marii jucatori de pe piata autohtona imobiliara

Anchor Grup este una dintre companiile cele mai importante din domeniul dezvoltarii imobiliare. "Proiectele noastre sunt intotdeauna bazate pe analizarea atenta a unor aspecte cum ar fi utilizarea optima a spatiului, nevoile comunitatii, fezabilitatea comerciala si sustinerea pe termen lung", a afirmat Paksoy. Anchor Grup a implementat pentru prima data in Bucuresti conceptul unei cladiri de birouri integrate cu un centru comercial, prin deschiderea APM, situata langa centrul comercial Plaza Romania. APM este in prezent inchiriata in totalitate unor companii importante cum ar fi: Credit Europe Bank, Carrefour, Adobe, Romtelecom, Kanal D.

Compania a fost infiintata in 1997 si este unul dintre liderii dezvoltarii imobiliare din Romania. Activitatea principala a companiei consta in dezvoltarea si administrarea de proiecte imobiliare. Astazi, cu 10 ani de experienta pe piata din Romania, Anchor Group detine expertiza in dezvoltarea de retail, rezidentiala si de birouri. Anchor Grup are in Bucuresti doua centre comerciale: Bucuresti Mall si Plaza Romania. Compania si-a extins aria de dezvoltare in afara Romaniei si a anuntat construirea primului centru comercial modern din Chisinau, Shopping MallDova. De asemenea, Anchor Grup a construit cladirea de birouri APM si realizeaza un complex rezidential, InCity Residences, in imediata apropiere a Bucuresti Mall.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.