Democrat-liberalii intentioneaza sa-l propuna pe actorul Florin Calinescu pentru postul de presedinte-director general al TVR, acesta analizand inca oferta in asteptarea derularii procedurilor oficiale de numire a noii conduceri a televiziunii publice.
Conform unor surse din PDL, decizia de sustinere a lui Florin Calinescu pentru acest post a fost luata la Poiana Brasov de cativa lideri ai partidului, cu ocazia Colegiului Director care a precedat inceperea sesiunii parlamentare. Desi nu este singura varianta, Calinescu este prima optiune a demcorat-liberalilor, in conditiile in care partidele din coalitie au convenit ca seful de la TVR sa fie propus de catre PDL, iar cel al radioului de catre UDMR.

Calinescu a confirmat faptul ca a primit o oferta, dar a precizat ca inca nu a luat o decizie. "Mi s-a propus acest lucru de catre un factor politic din conducerea PDL, dar mai reflectez asupra acestui subiect, in paralel cu derularea procedurilor oficiale care pot dura mai mult. Pana cand voi fi chemat oficial la audieri in comisiile de cultura ale Parlamentului, mai dureaza si am timp sa ma gandesc. Daca era o televiziune privata, se rezolva in trei minute intr-o discutie cu patronul, dar aici vorbim de o televiziune de stat si lucrurile astea cer timp", a declarat Florin Calinescu pentru NewsIn.

Numirea lui Calinescu se va face pe baza actualei legi de functionare a SRR si SRTv, proiectul de modificare a acesteia, in sensul depolitizarii Consiliuliului de Administratie, initiat de catre Raluca Turcan (PDL), presedintele Comisiei de cultura, arte si mass-media din Camera Deputatilor, avand sanse minime sa fie adoptat.

Partidele din coalitia de guvernamant, PDL si UDMR, nu au ajuns la o pozitie comuna privind sustinerea proiectului, UDMR ponuntandu-se pentru mentinerea actualei legi care reglementeaza activitatea celor doua institutii media aflate in proprietatea statului. "Sunt putine sanse ca legea sa fie adoptata pentru ca UDMR nu vrea sa sustina proiectul, iar numirile la TVR si radio sa se faca pe legea veche", au declarat surse democrat-liberale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.