Business 2 Iunie 2009 15:25
Apelurile abuzive la serviciul de urgenta 112 au scazut la 77,38%, la 31 mai 2009, dupa ce la 20 martie 2009 a fost lansata campania de "bombardare" cu sms-uri catre apelantii neidentificati, a declarat luni directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris.
"Daca in martie 82,6% dintre apelurile la serviciul 112 au fost abuzive, in aprilie, procentul acestora a scazut la 80,3%, iar in mai a ajuns la 77,38%", a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, directorul STS, general locotenent inginer Marcel Opris, arata NewsIn.

Cele mai multe dintre apelurile reale la 112 au fost catre servicul de ambulanta, urmate de cele catre politie, pompieri, jandarmerie si SMURD.
"In prezent, timpul mediu de interventie dupa apelarea 112 este de noua minute, iar in caz de accidente sau infarct, timpul de interventie este de sub sapte minute", a mai spus directorul STS

Conform intelegerii avute de STS cu operatorii de telefonie mobila, la data de 20 iunie 2009, ar trebui intrerupta campania de trimitere de sms-uri catre apelantii neidentificati.

"Sper ca ANCOM ii va obliga pe operatorii de telefonie mobila sa accepte si dupa aceasta data trimiterea de sms-uri. Eu pe bani publici, nu voi face acest lucru", a spus Opris.

Secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius Fecioru, a declarat ca numarul de sms-uri trimise de STS pentru apelantii neidentificati este infim fata de volumul sms-urilor inregistrate de companiile de telefonie mobila.
"La volumul de sms-uri pe care le inregistreaza o companie de telefonie mobila, numarul de sms-uri trimise de STS este insignifiant", a declarat Fecioru.

Conform statisticii STS, numai in luna mai a acestui an au fost trimise 222.138 de sms-uri catre 7.758 de apelanti abuzivi.
Fecioru a mai spus ca MCSI sustine STS pentru ca, pe viitor, sa fie evitata situatia de la ultimul cutremur, cand sistemul de telecomunicatii a cazut si sustine imbunatatirea contactelor dintre institutiile cu atributii in situatiile de criza. Un exemplu in acest sens este serviciul Tetra, care va fi pus la dispozitia acestor institutii.

In acest moment exista 30.000 de terminale ale sistemului Tetra care acopera 30% din suprafata Romaniei, care pot fi utilizate.
Luni, Monica Anghel a fost prezentata in calitate de ambasador 112.

"Sunt onorata pentru ca am fost propusa ambasador 112 in Romania, stiu ca este o responsabilitate destul de mare pe care mi-o asum si voi face tot ceea ce voi putea pentru a veni in sprijinul oamenilor. Chiar o sa ma tin de cuvant", a declarat Monica Anghel.

Monica Anghel a promis ca va face si un imn si un clip pentru promovarea serviciului de apel de urgenta 112, imn ce va fi compus de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei. Functia de ambasador 112 nu este remunerata si dintre toate cele 27 de tari membre al UE, doar Franta si-a mai desemnat ambasador.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.