Piata de carte, estimata la aproximativ 80 milioane euro in 2008, se va deprecia anul acesta pana la 70-75 milioane euro, a declarat, pentru Wall-Street, Gabriel Scinteia, COO Editura All.

Suma se refera la achizitiile de carte ale cumparatorului final si nu la cifra de afaceri cumulata a editurilor – din care circa 35% reprezinta discountul acordat societatilor de distributie de carte sau celor de retail.

Gurpul All a inregistrat afaceri de 4 milioane euro anul trecut, in crestere cu aproximativ 29% fata de 2007. Rezultatele au fost generate, pe de o parte, de cresterea veniturilor populatiei si, implicit, a consumului de carte, si, pe de alta parte, de sporirea productiei. In 2008, All a editat 303 titluri si a vandut 1.149.000 de carti, dintre care aproape jumatate au fost manuale scolare.

Pentru 2009, compania estimeaza o stagnare a cifrei de afaceri, chiar daca ultimii ani i-au adus cresteri cu procente de cate doua cifre. “Nu excludem insa (sau chiar anticipam ca asa va fi) o scadere a cifrei de afaceri in conditiile descresterii veniturilor populatiei, dar posibil si a alocatiilor bugetare pentru carte – care, in 2008, cel putin pe hartie au fost la Ministerul Educatiei de peste 30 milioane euro”, spune Scinteia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.