PepsiCo., gestionat timp de aproape 50 de ani de agentia de publicitate BBDO Worldwide, va fi promovat in SUA de TBWA.

Gigantul din industria bauturilor racoritoare a desemnat, marti, TBWA/Chiat/Day, Playa Del Rey, California., ca agentia de comunicare care va gestiona conturile Pepsi si Gatorade, branduri aflate in portofoliul PepsiCo.

"Succesul de durata al acestui brand in varsta de 110 ani sta in pozitia mereu centrala pe care o ocupa in cultura noastra. Rolul TBWA\Chiat\Day va fi acela de a reimprospata comunicarea Pepsi prin multiple canale de comunicare si de intari pozitia de lider de advertising pe care o ocupa acest brand", a declarat Dave Burwick, CMO PepsiCo North America Beverages.

Pentru serviciile de packaging si design, PepsiCo va colabora de-acum incolo cu Arnell Group, care a realizat noul logo Pepsi.

In 2007, PepsiCo a investit aproximativ 162 de milioane de dolari pentru publicitatea celui mai cunoscut brand al sau, potrivit topului "100 Leading National Advertisers Report", realizat de Advertising Age pentru Statele Unite.

PepsiCo va continua, insa, colaborarea cu agentia BBDO pentru mai multe branduri ale companiei, printre care Pepsi Max si Mountain Dew.

"Colaborarea noastra cu BBDO va continua pe cateva conturi independente precum Pepsi Max, Mountain Dew, AMP Energy si North American Coffee Partnership. De asemenea, ei vor continua activitatea pe conturile Pepsi dinafara SUA" a precizat Burwick.

Decizia de schimbare a agentiei care va gestiona brandul Pepsi in SUA nu va afecta activitatea filialelor BBDO cu conturile companiei PepsiCo in afara Statelor Unite, potrivit Advertising Age.

Agentia BBDO, cu care Pepsi a inceput colaborarea in 1960, a creat era Pepsi cu sloganul "The Choice of a New Generation" si a asociat brandul cu diferite celebritati, de la fotbalistii David Beckham si Ronaldinho, la muzicieni precum Beyonce, Britney Spears si Michael Jackson.

PepsiCo Americas Beverages
(PAB) este una dintre cele 3 divizii multinationale ale PepsiCo. Inc. PAB este responsabila pentru conturile PepsiCo. in SUA, Canada si America Latina. Printre brandurile PAB se numara Aquafina, Dole, Gatorade, IZZE, Manzanita Sol, Mountain Dew, Mug, Naked Juice, Pepsi, Propel, Sierra Mist, Slice, SoBe, Tava si Tropicana, precum si 7UP in Canada si America Latina.

TBWA\Chiat\Day este parte a grupului TBWA Worldwide, una dintre cele mai dinamice retele multinationale de publicitate. Cu 258 de birouri in 75 de tari si cu 11.000 de angajati, TBWA creaza idei disruptive pentru clienti globali precum ABSOLUT, adidas, Apple, Beiersdorf, Mars, Henkel, Infiniti, McDonalds, Michelin, Nissan, Pernod Ricard, Pioneer, Samsonite, Standard Chartered Bank, Singapore Airlines si Sony PlayStation. TBWA face parte din Omnicom Group Inc., cu peste 5.000 de clienti in mai mult de 100 de tari.

In Romania, TBWA\ este prezenta prin agentia TBWA\MERLIN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.