Guvernul informeaza, printr-un comunicat de presa, ca a aprobat in sedinta de marti suplimentarea bugetelor ministerelor Culturii si Afacerilor Externe pe 2008 cu 4.560.000 lei, respectiv 355.000 lei, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei in anul 2008. In acest sens, vor fi distribuite 12.000 de pachete promotionale catre parlamentari, oficialitati guvernamentale, formatori de opinie si personalitati publice din UE, tarile vecine, spatiul asiatic, nord-american si mediteranean, precum si in celelalte state de interes, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit documentului, un pachet promotional va cuprinde un album de prezentare a istoriei Romaniei, un album dedicat implinirii a 90 de ani de la Marea Unire, cinci CD-uri cu muzica populara instrumentala caracteristica regiunilor istorice ale tarii noastre, un DVD cu filme de scurt metraj reprezentative pentru creatia cinematografica romaneasca actuala.

"Programul de diplomatie publica destinat celebrarii Zilei Nationale a Romaniei se va derula in luna noiembrie 2008"
, se mai arata in comunicatul Guvernului.

De asemenea, Executivul informeaza ca a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Externe cu 1,3 milioane lei pentru finantarea proiectelor derulate de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Fondurile vor fi folosite pentru continuarea programului de editare de carte in limba romana in vederea dotarii bibliotecilor scolare si publice din Republica Moldova si finantarea unor publicatii independente si a unor posturi de radio si televiziune care promoveaza valorile culturale comune si spiritul european al bunei vecinatati si valorile democratice.