De fiecare data cand trupa AC/DC ajunge pe primul loc in topuri, Marea Britanie se confrunta cu o criza economica, noteaza cotidianul britanic The Guardian, care analizeaza o coincidenta veche de 35 de ani.

In aceste zile, cand noul album al trupei, "Black Ice", ocupa primul loc in clasamente, economia Marii Britanii sufera de pe urma celei mai mari recesiuni mondiale din ultimele decenii, dupa cum constata jurnalistii britanici, potrivit NewsIn.

Coincidentele de acest gen dateaza chiar de la infiintarea trupei, in 1973. Atunci, aparitia australienilor pe piata muzicala a coincis cu inceputul perioadei de criza a petrolului, cand pretul acestuia s-a marit de patru ori.

Ultima oara cand AC/DC a fost pe primul loc in topuri, in 1980, Marea Britanie era la un pas de recesiune. Mai exact, albumul "Back in Black", unul dintre cele mai bine vandute din istorie, a fost lansat cand inflatia Marii Britanii ajunsese la 20%, iar numarul somerilor era de doua milioane.

Si mai curios, odata cu revigorarea economiei britanice, popularitatea formatiei a avut serios de suferit, albumul lor din 1985, "Fly On The Wall", inregistrand vanzari deloc impresionante. Ulterior, in 1990, odata cu albumul care a readus AC/DC in topuri, "The Razors Edge", Marea Britanie s-a confruntat cu o noua perioada de recesiune.

Noul album AC/DC, "Black Ice", a fost lansat pe 20 octombrie, iar primul single, "Runaway train", este difuzat la radio de la sfarsitul lunii august.

Lansarea noului albumul a venit dupa opt ani de la precedentul material, "Stiff Upper Lip", marcand inceperea unui turneu mondial de promovare care va dura 18 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.