Un studiu realizat de cercetatori de la Institutul de Economie, Finante si Statistica de la Chisinau (IEFS) releva ca in anul 2011, linia subiectiva a saraciei in Republica Moldova a constituit 3.641,2 lei moldovenesti (sau 229 de euro) in expresie baneasca si se aflau 64% din gospodariile casnice ale tarii.

"Se evidentiaza o dependenta stabila intre evaluarea minimului de resurse necesare gospodariei pentru “de a o duce de azi pe maine” si prezenta copiilor pana la 18 ani in gospodaria casnica, adica gospodariile casnice cu copii minori. Cu cat este mai mare numarul de copii minori in gospodaria casnica evaluarea resurselor necesare gospodariei pentru “de a o duce de azi pe maine” creste cu 5,2%, scrie adevarul.ro.

Gospodariile casnice cu cinci si mai multi membri apreciaza resursele sale minime cu 21% mai ridicate comparativ cu gospodariile casnice formate dintr-o persoana. Evaluarea minimului de resurse necesare gospodariilor casnice pentru “de a o duce de azi pe maine” depinde de sexul capului gospodariei casnice. Astfel, la barbati acest indice este mai mic cu 5,7% decat la femei.

De asemenea, se evidentiaza dependenta volumului resurselor banesti necesare gospodariilor casnice pentru satisfacerea nevoilor minime de varsta si nivelul de studii a capului gospodariei casnice, precizeaza IEFS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.