Doua dintre cele mai mari companii japoneze care activeaza in China si-au inchis temporar fabricile si reprezentantele din cauza protestelor legate de grupul de insule revendicate de ambele parti.

Panasonic si Canon au anuntat ca isi vor suspenda temporar o parte din operatiunile din hina pentru ca se tem de siguranta lucratorilor care ar putea fi atacati de manifestantii furiosi.

Panasonic a suspendat productia la una din fabricile chineze, in timp ce Canon a oprit activitatea a trei fabrici, anuntul fiind valabil pana marti, urmand apoi sa se ia o decizie in functie de evolutia situatiei, scrie hotnews.

In 85 de orase din China au fost proteste dure impotriva Japoniei in acest week-end, iar in cateva cazuri familii de japonezi au fost atacate si amenintate, mai ales in Shanghai unde traieste cea mai mare comunitate de niponi: 85.000 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.