Premierul grec, Antonis Samaras, sustine ca statul elen are nevoie de mai mult timp pentru a putea pune in practica reformele solicitate de creditorii externi. 

"Tot ceea ce vrem este un pic de aer pentru a respira, pentru a pune economia pe drumul cel bun si pentru a creste veniturile statului. Mai mult timp nu inseamna automat mai multi bani", a declarat Samaras, potrivit evz.ro.

"Vreau ca lucrurile sa fie clare: nu cerem bani suplimentari, ne vom tine angajamentele si ne vom indeplini obiectivele. Insa trebuie sa relansam cresterea, intrucat acest lucru ar permite reducerea deficitelor", a mai adaugat premierul elen.

Samaras este sigur ca daca tara sa va fi lasata sa cada, Europa va avea de suferit: "Daca Grecia este lasata acum sa cada, incertitudinea pentru celelalte tari si vulnerabilitatea lor vor spori".

De asemenea, premierul grec sustine ca iesirea Greciei din zona euro ar insemna sfarsitul pentru tara sa.

"Asta ar insemna cel putin cinci ani de recesiune suplimentara si un somaj de peste 40%. Ar fi un cosmar pentru Grecia: un dezastru economic, tulburari sociale si o criza fara precedent a democratiei".

"Nivelul de trai in Grecia a scazut cu 35% in ultimii trei ani. O revenire la drahma ar insemna imediat ca (nivelul de trai) ar scadea cu cel putin 70%. Ce societate, ce democratie poate supravietui unui astfel de lucru?", a mai afirmat Samaras, conform evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.