Cancelarul german, Angela Merkel, a criticat lipsa de incredere dintre actorii zonei euro si mediocritatea din Europa.

"Avem o falsa dezbatere care pune in opozitie cresterea cu rigoarea bugetara. Este gresit. Lipsa de incredere dintre actorii zonei euro nu poate fi rezolvata decat daca mergem la radacinile crizei, si anume indatorarea si decalajele de competitivitate", a afirmat Merkel in fata unei asociatii a societatilor familiale, conform capital.ro.

Vorbind si despre apropiatul summit al G20 care va avea loc in Mexic, cancelarul german a reafirmat ca Germania “nu se va lasa convinsa prin solutii rapide cum ar fi euro-obligatiunile” sau crearea unui fond comun european pentru garantarea depozitelor bancare.

De asemenea, Merkel a declarat, anterior, ca Germania nu poate salva singura economia mondiala, iar tarile partenere din G20 trebuie sa ajute. Intr-un discurs sustinut in Parlamentul de la Berlin, Merkel a spus ca criza datoriilor si rolul Germaniei in oprirea acesteia vor fi principalul subiect al discutiilor la viitorul summit al G20 din Mexic, scrie Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.