Angajatii transportorului aerian britanic au intrat intr-o a doua greva de cinci zile, dupa ce negocierile dintre sindicate si conducerea British Airways (BA) au esuat.

Cele doua parti s-au intalnit vineri sub auspiciile Serviciului de Consiliere, Conciliere si Arbirtraj (SCCA), insa discutiile s-au incheiat fara un acord, potrivit SCCA, citata de CNN.com. Totodata, Serviciul a anuntat ca “va pastra legatura cu ambele parti pentru a planifica discutii viitoare”.

Astfel, la numai doua zile de la ultimul protest al personalului de bord al British Airways, o noua greva a inceput de duminica si va dura cinci zile. Totodata, o alta greva de cinci zile va incepe sambata viitoare, in cazul in care sindicalistii nu vor fi multumiti de conditiile de munca si de salariu.

BA va opera circa 70% din zborurile sale de pe aeroportul Heathrow, 100% din cele de pe aeroportul Gatwich si se asteapta sa transporte aproximativ 75% dintre pasagerii care si-au cumparat bilete de zbor pe perioada grevei.

“Pentru British Airways costul de incheiere al grevelor este mic, deodata ce personalul de zbor s-a aratat de acord cu o reducere a salariilor”, au declarat reprezentantii sindicalistilor, citati de CNN.com.

Pana in prezent, greva personalului de zbor al BA a provocat companiei aeriene pierderi de 84 de milioane de lire sterline (aproximativ 98 de milioane de euro). La aceste pierderi se adauga si alte cheltuieli, deoarece compania aeriana a reusit sa mentina mai mult de jumatate din zborurile anuntate in timpul grevei trecute, gratie inchirierii altor aparate de zbor, piloti si renuntarii la protest a catorva sindicalisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.