Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri sase banci, ridicand numarul de falimente din acest an la 15, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci americane, in mare parte de mici dimensiuni, scrie NewsIn.

Prima institutie bancara pe acest an care a picat este Horizon Bank, cu sediul in Bellingham, Washington. Potrivit Wall-Street, autoritatile au anuntat ca Federal Savings and Loan Association (Asociatia federala pentru Economii si Imprumuturi din Washington) isi va asuma toate depozitele Horizon, care au totalizat 1,1 miliarde dolari din 30 septembrie 2009. In plus, asociatia a fost de acord sa achizitioneze toate activele bancii, in valoare de 1,3 miliarde dolari.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA, a anuntat ca American Marine Bank (Washington), Marshall Bank (Minnesota), First Regional Bank (Los Angeles), Florida Community Bank, First National Bank of Georgia si Community Bank and Trust (Georgia) sunt ultimele victime ale crizei financiare.

FDIC, care asigura depozitele pana la un plafon de 250.000 dolari, se asteapta la un varf al falimentelor bancare in acest an, dupa ce anul trecut au fost inchise 140 de banci, cel mai ridicat numar dupa 1992. In 2008, 25 de banci au dat faliment, fata de doar 3 in 2007.

Pentru perioada 2009-2013, FDIC estimeaza ca falimentele bancare ii vor aduce costuri de circa 100 miliarde dolari.

Bilant 2009: Numarul bancilor inchise in SUA a ajuns la 140


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.