Walt Disney a acceptat sa cumpere Marvel Entertainment pentru aproximativ patru miliarde dolari in numerar si actiuni, o mutare care subliniaza obiectivul companiei de a detine francize importante din box-office.
Investitorii Marvel vor primi 30 dolari pentru fiecare actiune plus 0,745 din actiunile Disney, au anuntat cele doua companii. Tranzactia este a patra cea mai mare achizitie facuta de Disney dupa valoarea totala, si adauga la portofoliul de staruri al companiei personaje fantastice ca Iron man si Spider-man, scrie Wall-Street, citand Bloomberg.

Achizitia ii ofera companiei Disney, operator al retelei de televiziune ABC, dreptul de detinere pentru mai mult de 5.000 de personaje Marvel. Filmele bazate pe cunoscutele povesti Iron Man, Spider Man si X Man au atras venituri de sute de milioane dolari. Directorul executiv al Disney, Robert Iger, a declarat ca achizitionarea Marvel va permite Disney sa extinda personajele in parcurile si magazinele sale.

Totodata, Disney vrea sa aduca pe marile ecrane cateva personaje Marvel care au ramas mai putin cunoscute publicului general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.