British Airways (BA) le-a cerut celor 40.000 de angajati sa renunte la salarii pentru o luna, in contextul in care grupul incearca sa reduca o serie de cheltuieli ce ajung la trei milioane de lire sterline/zi, scrie The Guardian.
Compania aeriana a facut publica cerinta in publicatia sa, British Airways News. "Colegilor li se cere sa sprijine demersul companiei pentru reducerea costurilor, prin acceptarea de concedii neplatite sau prin munca gratuita", se arata in publicatie, potrivit NewsIn.

Directorul executiv al BA, Willie Walsh, si directorul financiar, Keith Williams, au incercat sa dea un exemplu luna trecuta, dupa ce compania a raportat pierderi, renuntand la salariile pe luna iulie. Totusi, compania aeriana trebuie sa convinga personalul sa accepte reducerea salariilor, din cauza unei serii intregi de dispute.

"Lucram pentru ca trebuie, nu pentru ca avem atat de multi bani incat sa ne descurcam fara un salariu", a declarat un angajat al companiei.

Compania negociaza la ora actuala termenii pentru plata salariilor si reducerea numarului angajatilor, cu personalul de la sol, pilotii si insotitorii de zbor, carora li s-a spus ca grupul trebuie sa ajunga la un consens in aceste privinte pana la finalul lunii. De asemenea, BA vrea ca 2.000 de angajati sa accepte concedieri voluntare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.