Comisia Europeana (CE) ar putea relaxa normele prin care tarile UE pot lua finantari pentru sprijinirea lucratorilor din comert care au fost concediati ca urmare a crizei economice mondiale, accesul la Fondul european de adaptare la globalizare (FEG) de 500 milioane euro pe an urmand a fi mai usor.

Anterior, statele membre puteau solicita un astfel de sprijin atunci cand schimbarile intervenite in structura comertului mondial obliga o companie sa se restructureze sau sa isi schimbe sediul, determinand pierderea a cel putin 1.000 de locuri de munca.

In prezent, Comisia doreste coborarea acestui prag la 500 de disponibilizari, cauzate nu doar de schimbarile inregistrate in structura comertului mondial, ci si de alte probleme economice cu care se confrunta compania in cauza.

De asemenea, durata pe care poate fi acordat sprijinul s-ar dubla (de la 1 la 2 ani), iar participarea financiara a guvernelor ar urma sa se reduca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.