Fitch a confirmat ratingul 'BBB' pentru credite pe termen lung al grupului OTE, cu perspectiva 'stabila', ca urmare a pozitiei solide, de lider pe piata greceasca de telecomunicatii, in pofida incetinirii cresterii economice, arata un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Grupul elen OTE este detinatorul RomTelecom.

"Calificativele OTE sunt sustinute de pozitia solida a grupului, de lider pe piata interna de telecomunicatii, atat fixe cat si mobile, in pofida accentuarii competitiei si a incetinirii cresterii economice. Ratingurile OTE reflecta, de asemenea, capacitatea firmei de a genera lichiditate solida", informeaza comunicatul OTE.

Pe de alta parte, ratingurile iau in considerare si incetinirea per ansamblu a cresterii, mediul de reglementare din ce in ce mai dificil si presiunile competitive.

Cresterea veniturilor RomTelecom, subsidiara din Romania a OTE, cu 1,1% in primele noua luni din 2008 inverseaza tendinta de scadere a numarului de abonamente pentru servicii de telefonie fixa si de trafic, ca urmare mai ales a concurentei furnizorilor de servicii prin cablu, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.