Banca Mondiala (BM) a anuntat miercuri lansarea unei linii de creditare de urgenta, pe termen lung si fara dobanda, destinata celor mai sarace tari din lume, a carei valoare ar putea ajuge la 2 miliarde dolari, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Facilitatea, ce reprezinta un raspuns de urgenta al Asociatiei Internationale de Dezvolatre (AID) la criza financiara, a fost aprobata marti de consiliul de administratie al Bancii Mondiale, si va permite BM sa finanteze rapid programele de securitate sociala, de infrastructura, de educatie si de sanatate", arata un comunicat al institutiei.

AID este o filiala a Bancii Mondiale ce ofera imprumuturi pentru 78 dintre cele mai sarace tari ale lumii. AID dispune de resurse de 42 miliarde dolari, potrivit BM. In anul financiar 2007-2008, incheiat la sfarsitul lunii iunie, angajamentele AID, ce constau in imprumuturi, subventii, ajutoare si garantii, ajunsesera la 11,2 miliarde dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.