Mai multi tarani din Transilvania apar intr-o reclama controversata a unui produs al lantului fast-food Burger King, considerata de critici ca fiind insultatoare, exploatatoare si anticoncurentiala, anunta ziarul britanic The Telegraph, potrivit NewsIn.

Reclama face parte dintr-o serie de spoturi in care, alaturi de romani, au mai fost folositi locuitorii tundrei din Groenlanda si tarani din Thailanda, ca participanti la o degustare de hamburgeri. Pe principiul comparatiei cu un produs al concurentei, scenariul spoturilor ii prezinta pe tarani ca pe niste profani ai preparatelor de tip fast-food, care, la prima degustare de hamburgeri din viata lor, decid ca noul produs al Burger King, numit Whopper, este mai bun decat Big Mac-ul de la McDonald's.

"Daca vreti o opinie reala despre un burger, intrebati pe cineva care nici macar nu are o traducere pentru burger. Urmariti-i pe acesti 'virgini' (n.r. - neinitiati) cum ii incearca pentru prima oara", declara initiatorul campaniei pentru Whopper.

Campania a declansat o serie de reactii critice, referitoare atat la etica scenariului, cat si la faptul ca reclama pentru Whopper ar fi, de fapt, o anti-reclama la Big Mac. "Ce urmeaza? O sa ducem arme acelorasi oameni si o sa ii intrebam care le plac mai mult?" si "E greu de spus unde incepe greseala in aceasta campanie, pentru ca pe langa exploatarea saraciei, campania prezinta si numele competitorului" sunt doar doua dintre opiniile contra campaniei Burger King evidentiate de cotidianul britanic The Telegraph.

Burger King opereaza in prezent peste 11.500 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.