Polonia ar putea amana aderarea la zona euro, programata pentru 2012, in cazul in care criza economica se va prelungi si dupa primavara lui 2009, a anuntat sambata ministrul polonez al finantelor, Jacek Rostowski, citat de Reuters.

"Putem intra in mecanismul ratelor de schimb (ERM-2), cel mai devreme, in primavara anului viitor. Sper ca turbulentele de pe piete sa se estompeze pana atunci", a declarat Rostowski pentru cotidianul Polska.

Intrebat ce ar face in cazul in care criza continua si dupa aceasta data, Rostowski a anuntat ca: "In acest caz, vom amana aderarea. Obiectivul nostru ramane adoptarea monedei unice in 2012, dar aceasta nu este o ideologie".

Pentru a putea adopta moneda unica europeana, guvernul de la Varsovia trebuie sa modifice Constitutia, demers ce necesita sustinerea din partea partidului eurosceptic, Lege si Dreptate (PiS), din opozitie, anunta NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.