Una dintre inregistrarile video acccesibile miercuri pe pagina principala a Troop Tube era un omagiu al noului sef al comandamentului central, generalul David Petraeus, adresat trupelor sale, pentru "munca formidabila" din Irak, Afganistan si din alte zone. Site-ul a fost dezvoltat de Delve Networks, in colaborare cu firma de marketing Marion Montgomery.

Continutul site-ului se poate accesa liber, insa doar de catre militarii activi sau in rezerva si de catre familiile lor, care pot posta aici inregistrari video. Pentagonul a spus ca circa patru milioane de persoane s-ar putea inscrie pe acest site.

In mai 2007, Pentagonul le-a interzis militarilor americani sa foloseasca zece site-uri de socializare, ca YouTube sau MySpace, spunand ca aceste conexiuni ingreuneaza comunicatiile si sunt vulnerabile in fata pirateriei. Aceste site-uri erau in topul preferintelor militarilor desfasurati in Irak si Afganistan, fiind o modalitate comunicare cu prietenii si de a transmite imagini cu experientelor de pe front.

In pofida acestei interdictii, militarii si-au pastrat dreptul de a scrie in jurnalele online, pe bloguri, pe retelele de comunicatii militare, cu conditia de a nu transmite nimic care ar putea compromite operatiunile armatei.