Militarii americani, privati de mai mult de un an de accesul pe YouTube, au de acum un nou site asemanator, lansat de Pentagon, Trooptube.tv, relateaza NewsIn

Una dintre inregistrarile video acccesibile miercuri pe pagina principala a Troop Tube era un omagiu al noului sef al comandamentului central, generalul David Petraeus, adresat trupelor sale, pentru "munca formidabila" din Irak, Afganistan si din alte zone. Site-ul a fost dezvoltat de Delve Networks, in colaborare cu firma de marketing Marion Montgomery.

Continutul site-ului se poate accesa liber, insa doar de catre militarii activi sau in rezerva si de catre familiile lor, care pot posta aici inregistrari video. Pentagonul a spus ca circa patru milioane de persoane s-ar putea inscrie pe acest site.

In mai 2007, Pentagonul le-a interzis militarilor americani sa foloseasca zece site-uri de socializare, ca YouTube sau MySpace, spunand ca aceste conexiuni ingreuneaza comunicatiile si sunt vulnerabile in fata pirateriei. Aceste site-uri erau in topul preferintelor militarilor desfasurati in Irak si Afganistan, fiind o modalitate comunicare cu prietenii si de a transmite imagini cu experientelor de pe front.

In pofida acestei interdictii, militarii si-au pastrat dreptul de a scrie in jurnalele online, pe bloguri, pe retelele de comunicatii militare, cu conditia de a nu transmite nimic care ar putea compromite operatiunile armatei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.