Fitch a coborat ratingurile Bulgariei, Ungariei si Kazahstanului, odata cu retrogradarea Romaniei, ca urmare a adancirii deficitelor de cont curent si dependentei de finantare straina, situatie care le expune unor riscuri majore in contextul crizei financiare, conform agentiei de rating.
Fitch a scazut ratingul pentru credite pe termen lung in valuta la Bulgariei la "BBB-" cu perspectiva stabila, de la "BBB" cu perspectiva negativa. Ratingul pentru credite pe termen lung in leva a fost coborat la "BBB" cu perspectiva stabila, de la "BBB+" cu perspectiva negativa. Decizia survine in urma declinului puternic al finantarilor externe, ce impune nevoia unei diminuari accentuate a cererii de pe piata interna, pentru a contrabalansa deficitul de cont curent.

Pentru creditele pe termen scurt in moneda straina, analistii Fitch au mentinut ratingul Bulgariei la F3. Plafonul de tara a fost coborat de la "A-" la "BB+".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.