Aproape fara exceptie, bursele lumii au cunoscut scaderi importante in acest an. De fapt, doar trei tari se remarca printr-un index pozitiv, fiecare dintre ele reprezentand piete emergente. Businessweek ne prezinta cele mai performante si cele mai afectate piete de capital din lume.

Ghana
Indicele GSE: +63.35%

Cea mai buna evolutie a pietelor de capital din lume se inregistreaza in Ghana, tara care, si anul trecut s-a bucurat de o crestere de 32 la suta.

Sperantele sunt mari in continuare pentru economia acestui stat, FMI estimand o crestere de 7,5 la suta in perioada 2009-2011.

Tunisia
Tunis SE: +16.73%

Aceasta tara din Africa de Nord a reusit pana acum sa minimizeze efectele crizei economice, datorita izolarii sale fata de pietele lumii.

De asemenea, masurile de reglemenatre luate au avut ca scop pastrarea lichiditatilor in Tunisia, iar investitorii straini reprezinta doar un sfert din piata locala.

In 2009 se asteapta o crestere economica de 6 la suta, sustinuta de un sistem bancar performant si de faptul ca Tunisia reprezinta o destinatie cu forta de munca si servicii ieftine.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.