Presedintele Traian Basescu a anuntat inainte de a pleca la summit-ul informal al UE ca Romania va pleda, la Bruxelles, pentru o putere mai mare a Uniunii in cadrul FMI, in contextul in care criza financiara, in opinia presedintelui, ar avea la origini supraveghere defectuoasa si coruptie.
Traian Basescu a facut o declaratie pe aeroport, inainte de a pleca la Bruxelles, impreuna cu premierul Calin Popescu Tariceanu, la summitul informal pe tema pozitiei Uniunii Europene la reuniunea initiata de presedintele George Bush pe tema crizei financiare. Seful statului a anuntat care va fi pledoaria Romaniei in cadrul discutiilor cu liderii europeni la care urmeaza sa se decida solutiile europene la criza financiara.

In opinia lui Traian Basescu, reuniunea care va urma la Washington poate fi momentul in care sa se inceapa refacerea arhitecturii de supraveghere a sistemului economic international. Basescu spune ca, in opinia sa, in momentul de fata criza are doua caracteristici majore: criza macroeconomica, generata de criza financiara cu repercusiuni in cea economica si o criza de reglementare si spraveghere, potrivit NewsIn.

"Eu vreau sa folosesc termenii cei mai delicati, dar vreau sa intelegeti foarte bine ca in cea de-a doua criza nu e vorba numai de lipsa de reglementari in sistemul financiar international, noi vizam si introducerea unor masuri care sa faca imposibila actiunea pe pietele financiare atunci cand esti in situatia de conflict de interese sau, de asemenea, sa poata fi introduse reglementari care sa previna actele de coruptie la nivelul institutiilor financiare nationale si internationale", a spus Basescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.