Banca bavareza BayernLB din sectorul public va cere un ajutor de 1 miliard euro din pachetul guvernamental de 500 miliarde euro pentru salvarea bancilor, spune ministrul de finante al landului german, Erwin Huber, citat de Reuters.
Huber a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Bild, ca marti va avea loc o reuniune a consiliului de supraveghere al bancii, ca sa discute despre oportunitatea unui ajutor, dupa ce sambata si directorul executiv al Commerzbank a indicat ca banca ar putea cere finantare.

“Analizam concret pachetul de salvare”
, a spus Huber, care este si seful consiliului de supraveghere al bancii BayernLB, citat de Bild. “Este vorba despre 1 miliard de euro. Implicarea guvernului federal reprezinta, insa, un fel de majorare de capital si ar presupune si ca guvernul va avea un cuvant de spus in aceasta privinta”, a adaugat ministrul bavarez al finantelor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.