Guvernul Norvegiei si banca centrala au introdus noi masuri prin care incearca sa ofere bancilor lichiditati si posibilitatea de a se finanta intre ele, masuri ce prevad si un plan de noi emisiuni de obligatiuni guvernamentale de 350 miliarde coroane (57,41 miliarde dolari).

Noile obligatiuni vor fi oferite bancilor spre a le putea folosi pe post de colateral in operatiunile bancii centrale de acordare de lichiditati, arata Reuters, citat de NewsIn.

Dat fiind ca bugetul Norvegiei este excedentar, ca urmare a veniturilor mari din exportul de petrol, valoarea obligatiunilor emise de guvern este limitata, iar analistii au spus ca planul va fi de ajutor, dar nu se stie daca va fi suficient.

"Autoritatile guvernamentale sunt pregatite sa ia masurile necesare pentru a asigura confidentialitatea in sistemul bancar norvegian", a spus primul ministru, Jens Stoltenberg, intr-o conferinta de presa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.