Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primul semestru 2008, cu 33,2%, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, a anuntat Institutul National de Statistica (INS)

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 33,2% in S1 "In primul semestru, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 33,2%, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii: cladiri nerezidentiale (+35,7%), cladiri rezidentiale (+34,7%) si constructii ingineresti (+31,7%)", se arata in comunicatul INS.

De asemenea, potrivit datelor INS, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+33,9%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+33,2%) si lucrarile de reparatii capitale (+30,2%).

In luna iunie 2008, lucrarile de constructii au crescut in termeni reali fata de luna mai 2008 cu 19,0%. Comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 33,9%.

Pe tipuri de constructii indicii lucrarilor de constructii au crescut la cladiri rezidentiale (+36,7%), cladiri nerezidentiale (+36,2%) si constructii ingineresti (+32,3%).

Pe elemente de structura, indicii lucrarilor de constructii au crescut astfel: lucrarile de constructii noi (+36,6%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+30,6%) si lucrarile de reparatii capitale (+30%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.