Cu toate ca preturile locuintelor vor mai scadea, piata imobiliara nu se va prabusi, criza internationala si introducerea noilor reguli de creditare nereprezentand un pericol semnificativ pentru Romania, sustin analistii contactati de Realitatea TV
Clinti sunt destui iar cei mai multi lucreaza in strainatate si nu depind de vreun credit imobiliar pentru achizitionarea locuintei. Numeroase site-uri specializate in tranzactii imobiliare, cum este si Magazinul De Case, anunta ieftiniri de 12% ale preturilor locuintelor, in prezent acestea ajungand la un pret mediu de 119.000 euro.

"Daca motivul scaderii este legat de criza internationala, probabil ca piata nu-si va reveni repede", a declarat Mihai Atanasoaiei, purtator de cuvant Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania.
Datorita noilor reglementari BNR, scaderea gradului de indatorare, care in prezent este de 40%, va determina o reducere a tranzactiilor imobiliare. In cazul acesta, preturile vor deveni inaccesibile, iar in lipsa de clienti preturile locuintelor vor scadea. "Banca nu mai da banii asa repede ca pana acum. BNR a inceput sa stranga si ea robinetul", spune Artur Silvestri, presedintele Institutul National de Consultanta Imobiliara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.