De la inceputul anului, profilul cumparatorului roman de locuinte s-a schimbat vizibil, sustin reprezentantii din sectorul imobiliar

Astfel, Florin Iancu, de la Coldwell Banker Affiliates of Romania, sustine ca scaderile preturilor inregistrate la apartamentele vechi a facut ca numarul celor care sunt interesati in a cumpara o locuinta sa creasca. „In luna februarie, preturile apartamentelor au atins un prag maxim. Din luna martie si pana acum o luna, nu s-a intamplat nimic. Acum insa, piata a inceput sa se miste. Preturile la apartamentele vechi au scazut cu pana la 25%, atat la cele situate in zone semicentrale, dar si la periferie. Unii cumparatori si-au indreptat atentia spre apartamente mai spatioase, cu patru sau cinci camere si de regula spre cele contstruite dupa cutremurul din 1977”, ne-a declarat el.

Potrivit estimarilor directorului departamentului de vanzari rezidentiale al companiei imobiliare Media City, Dan Ciobanu, volumul tranzactiilor a scazut in primul semestru al acestui an cu 70%, comparativ cu aceesi perioada a anului trecut.

Cumparatorul roman s-a maturizat
Daca in primele luni ale anului numarul celor interesati de achizitia unui apartament a fost destul de redus, acum se pare ca multi si-au aratat practic, disponibilitatea de a cumpara, incurajati de scaderile de preturi. Exista insa si persoane care inca mai asteapta. „Cumparatorul roman s-a maturizat. Oferta s-a diversificat si acum are de unde alege. Totodata, si-a dat seama ca nu are rost sa plateasca 2.000 de euro pe metru patrat pentru un apartament vechi, situat si la mare departare de zona centrala. Valoarea acestor locuinte ar putea creste daca Primaria se va tine de cuvant in ceea ce priveste reabilitarea termica si estetica a blocurilor vechi.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.