Notarii au incheiat in iunie 2008 cu 5% mai putine tranzactii imobiliare decat in aceeasi luna a anului trecut

Potrivit datelor oficiale furnizate de notari, din luna mai numarul tranzactiilor a inceput sa scada simtitor
In mai, numarul tranzactiilor imobiliare din Romania s-a diminuat cu 1%, iar in iunie scaderea a fost de cinci ori mai mare.

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate de notari in luna mai s-a ridicat la 43.196, fata de 44.749, in aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit datelor furnizate pentru "Adevarul" de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), tendinta descendenta s-a accelerat in iunie, cand au fost incheiate doar 40.383 de tranzactii, fata de 42.648, in aceeasi luna a anului 2007.

Purtatorul de cuvant al UNNPR, Mihai Atanasoaei, confirma faptul ca perioada mai-iunie 2008 este mult mai slaba decat cea a anului trecut. "Notarii au fost primii care au simtit asta, prin diminuarea numarului de tranzactii incheiate", spune Atanasoaei.

Situatia este similara si in Bucuresti, Ilfov si judetele vecine, precum Calarasi, Ialomita, Teleorman sau Giugiu. In iunie, spre exemplu, numarul tranzactiilor imobiliare incheiate a scazut cu aproximativ 10%, de la 9.187, anul trecut, la 8.277, in 2008.

"Nu putem vorbi despre un blocaj al pietei imobiliare, insa asistam cu siguranta la o stopare a cresterii numarului de tranzactii", a declarat pentru "Adevarul" Doina Rotaru, presedintele Camerei Notarilor Publici din Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.