Din statiune turistica, zona Mamaia s-a transformat in cartier rezidential pentru constanteni (inclusiv pentru primarul lor) si in resedinta de vara pentru ceilalti romani cu stare.
In scurt timp, in statiune si in afara ei, spre Constanta si Navodari, s-au ridicat aproape 40 edificii multietajate (intre 4 si 8 etaje), a caror arhitectura are vaga legatura cu ideea de recreere. Sunt blocuri facute la norma, cu economie de imaginatie, materiale si spatiu, menite sa aduca profit investitorilor. Elanul acestora este infirmat de apatia cumparatorilor, carora pretul de circa 2.000 euro/metru patrat pentru noile constructii li se pare nejustificat.

Imobilele se ridica astfel mai repede decat reusesc sa se vanda. Desi sunt gata, majoritatea blocurilor sunt nelocuite si isi asteapta inca proprietarii. Acestia nu trebuie sa pretinda si bun-gust pentru noile achizitii, care sunt vopsite fie in culori terne, fie in culori stridente. Finisajele sunt simpliste, grosiere sau pur si simplu chicioase si prea putine armonizeaza cu peisajul marin. Pe malul Lacului Siutghiol din Mamaia si in zona Mamaia - Navodari, turnurile sunt inghesuite incat, cu putin antrenament, ai putea sari in balconul vecinului de vizavi.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.