La pretul de 500 milioane de dolari platit de Roman Abramovici , vila franceza „La Leopolda” devine cea mai scumpa resedinta privata din lume
Miliardarul rus a platit o jumatate de miliard de dolari pentru vila „La Leopolda" de pe Riviera Franceza
La doar o aruncatura de bat de Monte Carlo, vila are cea mai frumoasa priveliste din sudul Frantei si gradini imense de care se ocupa 50 de gradinari.

Zvonurile despre achizitia celei mai scumpe resedinte din lume au circulat mai multe zile la Paris pentru ca apoi ziarele din Marea Britanie sa relateze despre tranzactie ca fiind finalizata.

Potrivit "Daily Express", miliardarul Roman Abramovici si logodnica lui, Daria Zhukova, s-au indragostit de luxoasa vila in timpul unei sedinte private de vizionare. Cea mai scumpa casa din lume, vila numita "La Leopolda" a fost construita in 1924 de Regele Leopold al Belgiei, pentru una dintre amantele sale.

Vila in stil roman include statui magnifice, iar tavanele sunt decorate cu fresce pictate. Pe proprietatea de 10 acri se mai gasesc o piscina, dar si gradini imense, intretinute de 50 de gradinari. Un binecunoscut newyorkez, care a auzit de uriasul pret platit de Abramovici, povestea pentru "New York Post" ca magnatul Fiat Gianni Agnelli, unul din fostii proprietari ai vilei, i-a oferit proprietatea cu 3 milioane de dolari, la inceputul anilor ’80.

Rata lunara de 3,2 milioane dolari

"L-am refuzat cu o remarca sarcastica, spunandu-i ca nu pot plati 50 de gradinari", spunea americanul. Gianni Agnelli, care cumparase "La Leopolda" in 1952 cu 100.000 dolari, a vandut-o apoi cu 3 milioane de dolari bancherului Edmond Safra, care a murit in circumstante misterioase in Monaco, in 1999. Abramovici a cumparat acum vila de la sotia fostului bancher, Lily Safra.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.