Cu toate ca spatiile exterioare de obicei primesc mult mai putina atentie decat cele interioare, este foarte important sa amenajam terasa in asa fel incat sa fie un loc relaxant si reconfortant. Nu uitati ca terasele sunt ideale pentru amenjare deoarece acest lucru poate fi de cele mai multe ori ieftin si foarte usor.

Aproape orice spatiu exterior poate fi transfomat intr-o camera in aer liber, ce va poate reflecta personalitatea. O terasa necesita structura unei camere interioare pentru a asigura intimitate si confort.

In momentul in care terasa este amplasata in fata casei, este primul spatiu care te intampina. De aceea aceasta trebuie sa fie amenjata si decorata intr-un mod primitor.

Plantele:
Spatiile in aer liber, mai ales primavara si vara, necesita prezenta accentuata a plantelor. Puteti amplasa ghivece de dimensiuni mari in care sa plantati copacei. Florile, perene sau anuale, in culori diverse, precum galben, violet, albastru, alb, roz, rosu, nu trebuie sa lipseasca de pe nici o terasa. Aranjati ghivecele in asa fel incat sa fie usor vizibile dar sa nu incurce traficul. Locurile cele mai bune pentru amplasarea lor sunt colturile, langa usa sau pe trepte (daca acestea sunt destul de late incat sa nu va impiedicati de ele). Florile suspendate sunt o metoda foarte eficienta pentru a colora spatiul.