Business 9 Iulie 2008 15:41
Incepand cu 2006, proiecte imobiliare importante au luat sau vor lua locul fostelor uzine si fabrici, majoritatea acestora fiind fie cartiere rezidentiale, fie viitoare proiecte comerciale de mari dimensiuni

Datorita activitatii sustinute din anii trecuti, piata terenurilor din Bucuresti cunoaste in prezent o lipsa de spatii pentru proiecte imobiliare, conform specialistilor Atisreal. Proiectele aflate in curs de constructie se dezvolta in prezent pe amplasamentele fostelor platforme industriale, care au devenit cea mai importanta sursa de terenuri in interiorul orasului, datorita amplasamentelor favorabile si suprafetelor de mari dimensiuni pe care le ofera.

Viitoarea destinatie a catorva dintre fostele platforme industriale:

  • Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara si constructii GEA Prasa a achizitionat un teren cu suprafata de 58.000 de metri patrati in sectorul 5 de la producatorul de ulei Muntenia, in urma unei tranzactii estimate la 29 mil. euro in anul 2006. Pe terenul respectiv GEA Prasa a planificat o investitie de circa 100 mil. euro intr-un proiect rezidential de apartamente pentru clasa medie care va avea o suprafata construita de 200.000 de metri patrati.
  • Compania de investitii imobiliare Atlas Estates, proprietarul hotelului Golden Tulip, de pe Calea Victoriei din Bucuresti, va construi un proiect rezidential de circa 1.200 apartamente pe terenul fostei fabrici de ulei Solaris, de langa Gara Obor, dezvoltarea reprezentand o investitie de cca. 180 mil. euro.
  • Dezvoltatorul spaniol Hercesa construieste ansamblul rezidential Vivenda Residencias, amplasat pe terenul fostei fabrici de paine Titan, ca va avea la finalizare circa 1.400 apartamente.
  • Polonezii de la GTC vor construi in urmatorii ani aprox. 908 apartamente pe terenul fostei fabrici Suveica Bucuresti, fiind planificata si constructia a cca. 3.000 mp spatii comerciale.
  • BelRom si-a planificat sa construiasca pe amplasamentul fostei fabrici Helitube un parc de retail, precum si doua cladiri de birouri.
  • Grupul spaniol Gran Via si-a planificat sa construiasca peste 3.500 de apartamente pe terenul a doua foste fabrici din Drumul Taberei, Tricodava si Frigocom.
  • Pe amplasamentul fostei platforme industriale Electrotehnica, acelasi grup spaniol, Gran Via, doreste sa construiasca un proiect mixt, cu o suprafata de 210.000 mp construiti, ca va include un hotel de patru stele cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, doua imobile de birouri cu o suprafata de 35.000 de metri patrati si aprox. 1.500 locuinte. Proiectul va cuprinde si spatii comerciale cu o suprafata de 15.000 de metri patrati.
  • Pe fostul amplasament al fabricii Laromet, AFI Europe a planificat sa construiasca aprox. 5.000 de apartamente.
  • Parklake Plaza, dezvoltat de Caelum Development in parteneriat cu Sonae Sierra va fi amplasat pe locul fostei baze sportive Spartac. Proiectul va cuprinde peste 300.000 de metri patrati construiti, cu 110.000 mp inchiriabili de retail – distribuiti in circa 50 de magazine, precum si circa 1.200 de apartamente.
  • Tot AFI Europe dezvolta proiectul Cotroceni Park, pe locul fostei platforme industriale UMEB. Cotroceni Park va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri.
  • In Pantelimon, pe fostul amplasament al Electroaparataj austriecii de la Real4You vor construi un mall de aprox. 100.000 mp suprafata inchiriabila.
  • Producatorul de coloranti si aditivi pentru mase plastice Romcolor 2000 a vandut fabrica din zona Semanatoarea din Bucuresti companiei Sema Parc, iar terenul (aprox. 2 ha) aferent va fi inglobat in proiectul mixt SEMA Parc.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.