Business 8 Iulie 2008 03:48
Dupa Hotelul Astoria Bucuresti, Societatea Feroviara de Turism este pe cale sa piarda si hotelul de la Snagov pentru o datorie pe care o are la primarie La Chitila, societatea a inchiriat 30.000 de mp cu 1.265 de euro pe luna, iar la Sinaia, 55.000 mp cu 2.500 de euro pe luna

Cum pierzi un hotel cu peste 100 de camere, sala de conferinte si restaurant, situat in buricul Capitalei, pentru o datorie de 50.000 de euro? Prezentam „reteta” Societatii Feroviare de Turism (SFR) constatata de corpul de control al Ministerului Transporturilor in cazul Hotelului Astoria din Bucuresti, evident, dupa ce afacerea s-a incheiat. SFR mai are insa si alte „bunatati”: la Snagov - un hotel, patru vile, 2 restaurante, 2 terase, sala de conferinte si piscina, la Vatra Dornei si Eforie Nord - cate un hotel, la Baneasa - 20.000 mp, la Chitila - 30.000 mp, iar la Sinaia - 55.000 mp.

Proprietatea de la Snagov sta, dupa spusele sindicalistilor de la Cartel Alfa, sa ia drumul Hotelului Astoria, adica sa fie vanduta la un pret modic in contul unei datorii catre primaria locala. Restul s-ar putea sa aiba aceeasi soarta, spun inspectorii care au controlat privatizarea Astoria, deoarece datoriile SFR catre bugetul de stat si terti au ajuns la peste jumatate din capitalul social. In ce priveste veniturile, sindicalistii ne dau o idee despre lipsa lor: sustin ca, in prezent, cei 55.000 mp de la Sinaia sunt inchiriati pentru numai 2.500 de euro/luna, iar cei 30.000 mp de la Chitila - pe 1.265.

Sfaraiala de 7.500 euro pe luna
Acum un an, SFR a incheiat doua contracte cu societatea de avocati „Sfaraiala si Asociatii” - unul de 3.500 de euro pe luna, celalalt de 3.000 de euro pe luna. Conform corpului de control al Ministerului Transporturilor, contractele s-au parafat taman cand societatea avea conturile blocate, iar clauzele primul contract erau suficient de acoperitoare ca sa nu mai fie necesar si al doilea.

SFR n-a achitat la timp o parte din facturile avocatilor si, prin februarie anul acesta, au inceput sa curga somatiile. In martie, o adresa a lui „Sfaraiala si Asociatii” instiinta SFR ca va apela la un executor judecatoresc pentru a-si recupera paguba si arata ca pusese ochii pe Hotel Astoria din Bucuresti, desi SFR avea si hoteluri mai mici. Suma pe care o invocau „Sfaraiala si Asociatii” se ridica la 200.000 de lei (circa 50.000 de euro): datoria restanta, penalitatile si cheltuielile cu executorul judecatoresc.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.